Reflexintegratie

Iedere baby wordt geboren met een aantal reflexen, zoals zuigen, ademen, grijpen of schrikken. Deze reflexen heeft een baby nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en om zich te kunnen beschermen. In het eerste jaar ontwikkelen deze reflexen zich tot steeds doelgerichtere bewegingen. Soms kan het gebeuren dat een reflex niet voldoende ingezet kan worden, waardoor het lichaam onbewust compensaties ontwikkelt. Deze kunnen leiden tot allerlei problemen op het gebied van motoriek, angst, gedrag en leren.

Door middel van gerichte oefeningen kunnen deze reflexen alsnog goed in het lichaam geïntegreerd worden, waardoor er geen onnodige energie meer gebruikt wordt om te compenseren, en er dus meer rust in het lichaam komt. Er zijn mooie resultaten geboekt met deze behandeling bij kinderen, maar ook bij volwassenen.

Ik werk voornamelijk met

  • De methode Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integratie (MNRI; Nederland, Europa, Amerika), ik sta geregistreerd als MNRI-behandelaar en volg de opleiding MNRI Core in Training
  • Rythmic Movement Training (RMTi), van Moira Dempsey

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op.